the sky •-«[ طالب متميز ]»-•
عدد المساهمات : 587 تاريخ الميلاد : 05/12/1991 تاريخ التسجيل : 19/05/2010 العمر : 32 الجنسية :
| موضوع: مربااااات الإثنين 2 أغسطس - 13:45 | |
| مربى التين
* المقادير * كيلو تين كيلو سكر عصير ليمونه ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل
* الطريقة *
1- أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر.
2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه. 3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.
4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه. وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول.
5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة.
مربى الفراوله
المقادير:
كوبان فراولة
ملعقتان صغيرتان عصير ليمون
1/2 1 كوب عسل
عبوة من مسحوق البكتين (مادة توجد فى الثمار وخاصة فى التفاح، تتحلل فى المياه المغلية ثم تشكل عند التبخر مادة هلامية)
* الطريقة:
- تخلط الفراولة وعصير الليمون والبكتين فى إناء من الأستنلس أستيل.
- يرفع الإناء فوق النار حتى تمام الغليان، ثم يضاف العسل.
- يترك الخليط للغليان مرة أخرى بعد إضافة العسل مع التقليب من 10- 12 دقيقة.
- ترفع المربى من على النار بعد أن يصبح قوامها مثل الشراب الغليظ ثم تترك لتهدأ وتبرد.
- تعبأ فى برطمان محكم الغلق وتوضع فى الثلاجة.
مربى الـــــــــتفاح
المقادير:
2 كيلو تفاح مقشر ومقطع إلى اجزاء صغيرة 6 أكواب سكر 1 ملعقة صغيرة قرفة 1/2 ملعقة صغيرة فلفل حلو 1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب 1/4 ملعقة صغيرة قرنفل 1 كوب عصير تفاح
* الطريقة: - فى إناء كبير الحجم تخلط جميع المكونات من التفاح والسكر والقرفة والفلفل الحلو وجوزة الطيب والقرنفل وعصير التفاح. - يرفع الإناء فوق نار متوسطة الحرارة حتى تمام الغليان. - مع التقليب المستمر للخليط، ترفع درجة حرارة الموقد حتى يتحول الخليط إلى القوام الجيلاتينى.
- يرفع الخليط من على النار ويتم التخلص من الرغاوى التى تكونت على السطح. - تترك المربى لتهدأ قليلاً ثم تعبأ فى برطمانات جافة ونظيفة مع إحكام غلقها. - توضع البرطمانات فى حمام بخار مائى وتحفظ فى الثلاجة حتى حين تناولها.
[size=16]مربى الجوافه
[b]
** المقادير **
كيلو جوافة.. كيلو سكر سنترفيش حوالي (3 أكواب كبيرة) ربع كوب مياه. 2معلقة كبيرة عصير ليمون.
**الطريقة **
1. اغسلي الجوافة وقطعيها شرائح. 2. بعد كده حطيها على النار هادئة لغاية ما تلاقي إنها بدأت تلين، شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد.
3. وعلشان تتخلصي من البذور اللي في الجوافة صفي الجوافة في مصفاة بس خلي بالك إن المصفاة تكون ذات ثقوب ضيقة.
4. ضيفي السكر إلى ماء السلق والجوافة وحطيها على النار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يذوب السكر.
5. ضيفي إليها عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا باول.
6. لما تلاقيها استوت شيلها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وحطيها في البرطمان اللي إنت مجهزاه زي ما اتفقنا واحفظيها في الثلاجة.
[/size][/b] ربى القرع العسلي
المقادير:
1) كيلو قرع عسلي. 2) كيلو سكر. 3) ثلاثة ارباع كوب عصير برتقال. 4) عصير ليمونة واحدة.
طريقة العمل:
1) يقطع القرع العسلي إلى قطع مربعة صغيرة. 2) نضيف عصير البرتقال والسكر وعصير الليمون إلى القرع العسلي المقطع، ونضعهم على نار هادئة حتى يصبح جاهزا للحفظ في البرطمانات. 3) نعقم البرطمانات. 4) نضع مربى القرع العسلي في البرطمانات ونقفلها بإحكام
مربى الموز
المقادير:
4 أكواب موز مهروس
1/3 كوب عصير ليمون
ملعقتان صغيرتان سكر بنى
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون
- تخلط جميع المكونات الموز وعصير الليمون والسكر وجوزة الطيب وتخفق فى الخلاط الكهربائى حتى تمام الامتزاج.
- ترفع المكونات فى إناء فوق النار حتى تمام الغليان.
- تخفض درجة حرارة الموقد حتى يصبح الخليط سميكاً.
- من الممكن أن تقدم المربى وهى ساخنة فوق كيك أو تعبأ فى برطمانات للاستخدام المألوف
[size=16]مربى المشمش
المقادير:
1 كيلو مشمش,1 كيلو سكر سنترفيش, عصير ليمونة
الطريقة: * ينزع النوي من المشمش. * يقطع المشمش بالسكين قطعا صغيرة. * في طبق صيني او بلوري يوضع المشمش في طبقات متبادلة مع السكر ويترك المقدار6 ـ8 ساعات حتي ويخرج المشمش ماءه * في إناء عميق يرفع المشمش فوق نار هادئة مع التقليب من حين لآخر حتي يذوب السكر تماما. * يضاف عصير الليمون ويترك المقدار علي النار هادئة حتي تعقد المربي. ويرفع الريم. * ترفع المربي من فوق النار وتترك حتي تبرد تماما ثم تعبأ في برطمانات معقمة * تحفظ داخل الثلاجة او في مكان جاف متجدد الهواء
[/size] | |
|
hero love أقلام مُبدعة
عدد المساهمات : 4726 تاريخ الميلاد : 10/08/1991 تاريخ التسجيل : 12/04/2010 العمر : 32 الجنسية :
| موضوع: رد: مربااااات الإثنين 2 أغسطس - 14:17 | |
| جوعتينى انا بحب المربى اوووووووى تسلم ايديك
| |
|
mero ܓܨالمديرة العامةܓܨ
عدد المساهمات : 13711 تاريخ الميلاد : 08/11/1990 تاريخ التسجيل : 05/01/2010 العمر : 33 الجنسية :
| موضوع: رد: مربااااات الإثنين 2 أغسطس - 14:29 | |
| تسلمى يا قمر انا بموووووووت فى مربى الفراوله ويا سلام بقى لو قشطه معاها او حلاوه هههههههههههه جوعتينى بجد
شكرا يا هدير
كل توبيكات جميله فى القسم ده | |
|
(…̶MrM̶O̶S̶e̶B̶A●™ ) •«[ طالب مالوش حل ]»•
عدد المساهمات : 7806 تاريخ الميلاد : 27/03/1991 تاريخ التسجيل : 02/04/2010 العمر : 33 الجنسية :
| موضوع: رد: مربااااات الإثنين 2 أغسطس - 23:56 | |
| | |
|
HOSSAM HASSAN •«[ طالب مالوش حل ]»•
عدد المساهمات : 5220 تاريخ الميلاد : 08/06/1991 تاريخ التسجيل : 04/04/2010 العمر : 32 الجنسية :
| موضوع: رد: مربااااات الثلاثاء 3 أغسطس - 0:00 | |
| | |
|
نور الهدى •«[ طالب مالوش حل ]»•
عدد المساهمات : 5516 تاريخ الميلاد : 23/08/1989 تاريخ التسجيل : 14/07/2010 العمر : 34 الجنسية :
| موضوع: رد: مربااااات الثلاثاء 3 أغسطس - 0:02 | |
| تسلم ايدك يا قمرررررررررر | |
|
gege •«[ طالب مالوش حل ]»•
عدد المساهمات : 2576 تاريخ الميلاد : 17/04/1991 تاريخ التسجيل : 28/03/2010 العمر : 33 الجنسية :
| موضوع: رد: مربااااات الثلاثاء 3 أغسطس - 16:06 | |
| تسلم ايك بجد جوعتينى انا بجب كل المربات ماعدا مربه التين | |
|
mody •«[ طالب مالوش حل ]»•
عدد المساهمات : 5551 تاريخ الميلاد : 10/02/1991 تاريخ التسجيل : 14/01/2010 العمر : 33 الجنسية :
| موضوع: رد: مربااااات السبت 2 أكتوبر - 19:30 | |
| | |
|