عدد المساهمات : 587تاريخ الميلاد : 05/12/1991تاريخ التسجيل : 19/05/2010العمر : 32الجنسية :
موضوع: مقلوبه روبي باللحمه -- الأربعاء 11 أغسطس - 13:31
لمقلوبه من الاكلات الفلسطينيه الاصل واساسها الباذنجان واللحمه والرز والطماطم احيانا بس انا بحب الغي الطماطم وازود بطاطس وجزر واحيانا قرنبيط او بروكلي عشان الاولاد وعشان ازيد من قيمتها الغذائيه بس دايما لما باكلها عند اي حد بتحمى على صدري ويفضل صدري بعدها مولع طبعا من كتر الزيوت اللي فيها ولو تلاحظوا دايما بتتقدم جنب سلاطه زبادي لان الزبادي بيبرد على القلب -- انا بقه النهرده هعملهالكوا من غير تحمير وبمعلقه زيت واحده بس ومش هتحتاج جنبها سلطه الزبادي اتفضلوا شوفوا:
مقادير المقلوبه: 3 حبات باذنجان شرايح 3 بطاطس كبار شرايح 4 جزرات كبار شرايح بصلتين كبار شرايح نص كيلو لحمه مسلوقه 3 كوب رز بسمتي 1 م زيت زيتون
تجهيز اللحمه: __تسلق اللحمه في ماء ونضع معاها بصله وطماطمايه وفصين ثوم وعود قرفه و3 قرنفل و3 هيل وجزره ورشه فلفل وملح وتترك للسواء مع الاحتفاظ بالمرقه
تجهيز الخضار: __نشوي حلقات الباذنجان في الفرن او على الجريل ربع ساعه
__نسلق شرايح البطاطس والجزر في ماء بملح وكمون نص سلقه
__في طاسه نضع البصل الشرايح ورشه ملح ونقاط من الماء ونحرك ونضيف قطرات ماء ......... وهكذا ((هنكرر عمليه رش نقاط الماء 6 او 7 مرات )) ونستمر بالتقليب حتى يصبح بلون الكراميل وده شكله:
تجهيز الرز: __نسلق الرز نص سلقه في ماء برشه ملح خفيفه ثم يصفى ثم نضيف عليه بعد ما نشف : ((1 م ك قرفه و 1 م ص كسبره و 1 م ص فلفل اسود و 1 م ص هيل )) ونقلب حتى تتوزع البهارات جيدا على كل حبه رز
__ثم تسقى بشوربه سلق اللحمه بحيث يكون مستوى الشوربه اعلى من مستوى اللحمه قليلا ولا تغطي الرز لانه مستوي نص تسويه وتوضع على النار حتى الغليان ثم نوطي وتترك على نار هاديه لمده ساعه تقريبا ثم نطفي ونقلب بحذر وده شكلها النهائي:
gege •«[ طالب مالوش حل ]»•
عدد المساهمات : 2576تاريخ الميلاد : 17/04/1991تاريخ التسجيل : 28/03/2010العمر : 33الجنسية :